change language
u bent in: home - nieuws newsletterlink

Support the Community

  
25 December 2017

De Gemeenschap van Sant'Egidio wenst u een Zalig Kerstmis!

De vreugde van kerstmis is de vreugde van een bezoek. Het bezoek dat wij ontvangen, omdat Jezus in de wereld komt. En het bezoek dat ieder van ons kan brengen. Want het bezoek is een vreugde en een licht dat niet uitdooft. BEKIJK DE VIDEO [IT]

 
afdrukvoorbeeld

In deze tijd van Kerstmis schijnen vele lichtjes; we zien dat in onze steden. Ik wens dat we een extra licht zouden ontsteken dit jaar. Het licht van het bezoek.
Ja, Kerstmis spreekt tot ons over het bezoek: van de engel aan Maria die aankondigt dat Jezus wordt geboren, van de herders aan de stal van Bethlehem, van de Wijzen aan het kind Jezus. Wie zouden wij dan kunnen bezoeken deze Kerst? We kunnen de ouderen bezoeken die niemand hebben, degenen die ziek zijn,
degenen die op straat leven, degenen die in de gevangenis zitten, degenen die zich bevinden op verlaten plaatsen.
De vreugde van Kerstmis is de vreugde van een bezoek. Het bezoek dat wij ontvangen, omdat Jezus in de wereld komt. En het bezoek dat ieder van ons kan brengen. Want het bezoek is een vreugde en een licht dat niet uitdooft.
Kerstmis vertelt ons over een kind met zijn moeder en vader die geen plaats gevonden hebben, en dus willen wij denken aan al diegenen die geen plaats hebben in onze steden, vooral aan degenen die hun huis verloren zijn, aan wie op straat leven, uit hun huizen zijn weggestuurd, aan de ouderen in instellingen, op vele eenzame plaatsen, aan de vluchtelingen die gedwongen werden om hun huizen te verlaten.
Deze Kerst denken we in het bijzonder aan de Rohingya, aan die duizenden en duizenden kinderen, vrouwen en mannen die hun land verlaten hebben en nu vluchtelingen zijn in Bangladesh.
Deze kerst wordt de Gemeenschap op vele plaatsen, van de Basiliek van Santa Maria in Trastevere tot vele steden in Italië en in de hele wereld, bezocht door veel mensen die gedurende het hele jaar onze vrienden zijn. Zij zijn de meest kwetsbaren, degenen die alleen zijn, die niemand hebben, en die geen plaats hebben om Kerstmis te vieren. Daarom zijn de Kerstmaaltijden plaatsen voor de vriendschap van elke dag, maar uitvergroot en vreugdevoller, lichter dan ooit omdat het Kerstmis is.
We zouden willen dat dit met Kerstmis de vreugde kan zijn van het huis dat er niet is voor vele mensen die het om verschillende redenenen verloren hebben. Ieder van ons kan deel uitmaken van dat ontbrekende huis, voor het leven van zovele mensen en zodat we ons allemaal thuis kunnen voelen met Kerstmis. En bovenal ontvangen wij het bezoek van Jezus, die in deze wereld komt op vrede te brengen, om vreugde te brengen, om broederlijkheid te brengen
.

Namens Sant'Egidio wens ik u allen: broederlijkheid, vreugde en vriendschap
 
Marco Impagliazzo
Voorzitter van de Gemeenschap van Sant'Egidio