change language
u bent in: home - nieuws newsletterlink

Support the Community

  
26 April 2017 | BERLIJN, DUITSLAND

Berlijn: samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Gemeenschap van Sant’Egidio en de Bondsregering

Samenwerking voor de conflictpreventie en -oplossing en de bevordering van dialoog

 
afdrukvoorbeeld

In het kader van het bezoek van Andrea Riccardi en Marco Impagliazzo aan Berlijn werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Bondsministerie van Buitenlandse Zaken en de Gemeenschap van Sant’Egidio. In de overeenkomst committeren beide partijen zich aan het versterken en uitbreiden van de bilaterale/onderlinge samenwerking op het gebied van conflictpreventie en -oplossing, de dialoog, de stabilisatie van regio’s getroffen door spanningen en geweld, en de humanitaire interventies. 

De overeenkomst werd getekend door Cesare Zucconi, algemeen secretaris van de Gemeenschap en de viceminister van Buitenlandse Zaken Walter Lindner. Het document erkent een lange en intense internationale samenwerking tussen de Bondsregering en de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Sant’Egidio in Berlijn

De Gemeenschap van Sant’Egidio is sinds 10 jaar aanwezig in Berlijn met Scholen van Vrede in de wijk Neuköln, vaak in het nieuws vanwege geweld en spanningen, en in twee kampen voor vluchtelingen, die in de afgelopen twee jaar in Duitsland aangekomen zijn. Enkele van de jonge vluchtelingen zijn begonnen Duitse ouderen te bezoeken in twee stedelijke instellingen waar Sant’Egidio al lang regelmatig op bezoek gaat.

 

De avond voor de ondertekening van de overeenkomst met de Bondsregering en na de ontmoeting met Angela Merkel, verzamelde de Gemeenschap zich samen met Andrea Riccardi voor een gebed voor vrede in de Heilige Familienkerk in de wijk Penzlauer Berg.